Sonder е игра без главни ликови, без негативци. Само избори. Научно-фантастичната авантура на битолското студио Kamai Media е малку поразлична игра во која играчот е слободен и охрабрен да преземе контрола врз други ликови за да ја креира приказната од нова гледна точка. Идејата зад ваквиот наратив е да се покаже дека еднa индивидуа, или […]

Прочитај повеќе

Valve Software издаде оглас во кој бара хардвер инженери и специјалисти. Огорченоста на компанијата од неинвентивните производители на хардвер, се гледа и во огласот за работа за индустриски дизајнер во кој стои дека компанијата е фрустрирана поради недостигот на квалитетен хардвер. Компанијата ги потенцира глувчето и тастатурата кои не се променети со години, а ArsTechnica […]

Прочитај повеќе