Препукувањето помеѓу политичките партии достигнува најниско можно ниво во Македонија, во период кога прв пат по неколку години имаме дискусија помеѓу партиските лидери, во посредство на меѓународната заедница. Но, додека лидерите седат очи-во-очи во Стразбург, нивните следбеници престанаа да разговараат едни со други, кампуваат во различни паркови, си читаат „наши“ и „ваши“ медиуми, и сега […]

Прочитај повеќе

Според истражувањето за активност на политичките партии на Интернет, три партии немаат сопствен сајт, другите пак се активни на Facebook за промоција на настаните и политичката пропаганда, а присуството на Тwitter е мало. Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС), Институтот за демократија Социетас цивилис – Скопје (ИДСЦС) и Македонскиот институт за медиуми (МИМ) во април 2011 г. направија истражување во кое се прикажува моменталната состојба (заклучно со 25 мај 2011 година) на интернет-страниците на партиите и коалициите кои учествуваат на парламентарните избори 2011.

Прочитај повеќе