Веќе некое време како Outlook.com има бета верзија која не само што е визуелно попривлечна туку и располага со пофункционален и проширен интерфејс од можности. За да ја проверете бета верзијата потребно е /owа/ од линкот outlook.live.com/owa/ да го замените со /mail/, да кликнете  на копчето во десниот, горен агол, Try the Beta или тука! […]

Прочитај повеќе

Во обид да ги привлече Gmail корисниците, Microsoft овозможи поддршка на Google Talk четот за текст и аудио директно преку својот имејл клиент Outlook.com. Ова не значи дека конкурентите Google и Microsoft влегоа во соработка, туку само дека Microsoft за додавањето на опцијата го искористи јавниот API. „Чувме од некои од вас кои се префрлија […]

Прочитај повеќе

Откако стариот мејл клиент се префрли на веб, за брзо време привлече 60 милиони корисници, а денес од Microsoft преку промотивно видео ја најавуваат интеграцијата на Outlook.com и Skype. Освен видео повиците, на видеото се претставени и повеќе можности за употребување на алатки од Microsoft пакетите, како и интеграција со друштвените мрежи. После агресивниот и […]

Прочитај повеќе

Microsoft наскоро ќе ги префрли сите постоечки Hotmail корисници на новата платформа Outlook.com која веќе има над 60 милиони корисници. Новиот веб-базиран имејл сервис беше претставен пред шест месеци, и сега, по тестирањата, стартува официјално нудејќи им на корисниците паметна интеграција со друштвените мрежи и лесно споделување на „стотици фотографии и видеа со една порака“. […]

Прочитај повеќе

Иако многу долго време не сум корисник на некој од продуктите на Microsoft, морам да признаам дека навистина добро го имаат склопено новиот. веб базиран Outlook.com. Но, за тоа во некоја наредна прилика, бидејќи ова е текст за сосема друга намена да објасни како да ги синхронизирате мејловите. Сигурно сите имате по повеќе мејлови, што […]

Прочитај повеќе

Windows Phone 8 најверојатно ќе дозволи да се синхронизираат и складираат SMS пораките, фотографиите, видеата и другите фајлови на Hotmail и новиот веб-базиран мејл клиент, Outlook.com, пишува Verge повикувајќи се на функционалностите во SDK алатките. Од претходно се знае дека синхроназицијата е можна и со PC и xBox, како и закачување фотографии и видеа на […]

Прочитај повеќе