Неодамна Spotify, кој сè уште не е достапен во Македонија, но е најпопуларниот сервис за стримање музика во светот, објави Year in Music листа која им овозможува на корисниците да разгледаат што слушале во текот на целата година. Тоа што е интересно кај оваа листа, забележува Verge, е што може да ви помогне да видите […]

Прочитај повеќе

Неодамнешниот DotA 2 интернационален турнир на кој победи американскиот тим Evil Geniuses и освои 6,6 милиони долари, покажа дека YouTube може да се натпреварува со Twitch. Натпреварите се следеa на двете платформи за стримање од фановите на DotA 2, иако овојпат, за разлика од претходните години, најдобротот искуство беше на YouTube. Откако Google го подобри […]

Прочитај повеќе

Од 2015 година Apple ќе започне да го испорачува Beats за сите корисници на iPhone, јави BBC.Beats апликацијата ќе биде вклучена во следната надградба на iOS. Apple го купи сервисот за стримање на музика неодамна за 3 милијарди долари, иако компанијата е попозната пред се по квалитетните слушалки. Beats апликацијата би требало на компанијата да […]

Прочитај повеќе

Square Enix  (Deus Ex, Hitman, Tomb Raider) започнаа со стримање на видео игри преку новиот сервис CoreOnline. Новата услуга ќе им овозможи на играчите да играат квалитетни наслови кои излегле на конзола бесплатно во својот прелистувач. „Игрите на CoreOnline се достапни преку комбинација на технологија на Google, но и технологија на Square Enix, која овозможува […]

Прочитај повеќе