Поради се поголемата мобилност на интернет корисниците, друштвените мрежи еволуираат во помали, поприватни апликации кои им овозможуваат на корисниците да останат во контакт со своите најблиски пријатели. Станува збор за мобилните апликации за групно пишување кои благодарејќи на интернет можностите на паметните телефони овозможуваат одредена група на луѓе да комуницира истовремено, заменувајќи ги SMS пораките […]

Прочитај повеќе

Веќе знаевме дека Facebook надмина 750 милиони корисници, но тоа и не беше толку важно на конференцијата на која Facebook престави Skype видео чет платформа. Кога стартуваше Google+ минатата недела беше јасно дека Hangout видео четувањето е огромна предност пред Facebook-овиот текстуален чет. Но, изненадувачки Facebook за само една недела стартуваше ист таков видео чет […]

Прочитај повеќе