Микро-таргетирањето нема повеќе да биде достапно во политичките рекламни кампањи на Google Ads. Компанијата најави две прилично големи промени кои ќе бидат имплементирани на сите пазари. Првата ќе оневозможи таргетирање во зависност од политичкото убедување, а втората ќе оневозможи споредба на сопствени бази на гласачи со база на Google и потоа презентација на реклами на […]

Прочитај повеќе

Здраво јас сум претседателот Обама, прашајте ме што сакате. Вака претседателот на САД им се обрати на корисниците на Reddit, популарниот сајт за кориснички агрегирани вести, линкови и куп други теми. Г. Обама е доста познат по користењето на друштвените мрежи и разни веб сервиси за да стапи во контакт со своите граѓани (посебно ако […]

Прочитај повеќе