Третиот најголем производител на паметни телефони, кинескиот гигант Huawei најави тужба против САД. Причина за тужбата секако е ревидирање на санкциите против компанијата. Администрацијата на САД ја стави компанијата на „црна листа“ со изговор дека се опасност за државната безбедност. Сепак се чини дека причина за санкциите не е државната безбедност, туку зголемување на притисокот […]

Прочитај повеќе

Blizzard Entertainment го затвори Azeroth за иранските играчи на барање на американските власти.  Забраната за пристап до онлајн светот е поради трговските санкции кои ги воведоа  САД и Европа поради нуклеарната програма на Иран. „Тоа што можеме да ви го кажеме во моментов е дека Законот за економско ембарго и трговски санкции оневозможува Blizzard да […]

Прочитај повеќе