Team Ghost Shell се можеби најактивните хактивисти во последно време. Иако таквиот опис  за нив можеби крие криминални намери, сепак хакерите стануваат се погласни за „правата“. Откако им објавија сајбер војна на Русија и Израел,  во последениот проект за 2012 година објавија 1,6 милиони кориснички податоци од над 30 веб страни. Соопштението и линковите вообичаено […]

Прочитај повеќе

Хакерската група  Ghost Shell и објави сајбер војна на Русија. Објавата на PasteBin која се појави по нападот наликува на пораките од хактивистите Anonymous, пред се бидејќи ги наведува повредите на човековите права како главна причина за нападот. „Премногу долго Русија е во состојба на тиранија и жалење. Обичните граѓани се принудени да живеат изолирано […]

Прочитај повеќе

Хекерската група Ghost Shell објави милион кориснички податоци од банки, владини агенции и консултантски компании, но и компании за производство. Податоците се украдени од над 100 веб сајтови. Групата на Pastebin најави соработка со хактивистите Anonymous, и во своето соопштение најави нови напади, однсно два проекти закажени за есенва и зима. „Ова е само почеток.“, […]

Прочитај повеќе