Користејќи го Twitter, двајца холандски дизајнери, Бас ван де Поел и Дан ван Дам, на креативен начин го испратија своето дизајнерско портфолио на неколку маркетинг компании и на крај беа вработени од креативна маркетинг агенција. Тие направија 5 одделни профили со различни букви на секоја слика од профилите, а буквите заедно ги составиваат зборовите „вработете […]

Прочитај повеќе

Boondoggle, дигитална маркетинг агенција, објави интересна презентација во која објаснува како всушност компаниите треба да се активираат на друштвените мрежи, како да го започнат разговорот и како да продолжат да комуницираат со своите сегашни и потенцијални клиенти. Како што кажува и самиот наслов, најважна е содржината. Без содржина нема да привлечете внимание. Но, ако имате […]

Прочитај повеќе