Некои уреди се чини дека нема да имаат широка примена без разлика колку ќе бидат корисни. Star Trek комуникаторот не е еден од овие уреди. Не затоа што е корисен и ќе го носите насекаде, напротив, затоа што е некорисен и никој нема да го користи надвор од Star Trek конвенција. Сепак тешко дека дизајнот е […]

Прочитај повеќе

Стотици возила опремени со уреди за меѓусебна комуникација возат по улиците на Ен Арбор, Мичиген. Станува збор за тест фаза на уреди кои кога се поставуваат во возилото ги предупредуваат возачите за опасност во сообраќајот на местата кои се тешко забележливи за возачите. Според податоците кои ги сподели владата на САД, дури 80 проценти од […]

Прочитај повеќе