Конференцијата на ITU под покровителство на ОН за пре-регулирање на Интернет ќе заврши со одбивање на ратифицирање oд страна на САД, Канада и Велика Британија, јавува BBC. Конференцијата ќе заврши денес, но по се изгледа без заеднички договор. Премногу разочарани од ова не се ниту: Данска, Италија, Чешка, Шведска, Грција, Португалија, Финиска, Чиле, Холандија, Нов […]

Прочитај повеќе

Австралискиот парламент го донесе најавениот контрoверзен закон за сајбер-криминал. Законот, со кој Австралија ќе пристапи на конвенцијата на Советот на Европа од 2001 година, ги обврзува провајдерите да ги зачуваат податоците за дадени корисници подолг временски период. Дополнително, следењето на дадени корисници може да биде побарано од останатите држави-потписници на конвенцијата, вклучувајќи ги и САД. […]

Прочитај повеќе