Со неколкуте најнови опции, Google Photos станува значително корисна алатка за поставување и споделување фотографии. Користејќи напредни алгоритми, Google се труди да ги идентификува не само луѓето од фотографиите, туку и локациите кои се наоѓаат во фотографиите кои сте ги поставиле. Ова, заедно со увидот во вашите навики за споделување, му помага на Google да […]

Прочитај повеќе

Slingshot не е ништо поразлично од популарниот Snapchat, тој е апликација со која се споделуваат фотографии и видеа кои откако ќе бидат видени исчезнуваат. Но, кога е Facebook во прашање, кој има над милијарда поврзани корисници, тогаш е важно корисниците да бидат активни. Slingshot ќе ви ги прикаже споделените фотографии само ако споделите и вие […]

Прочитај повеќе

Друштвената мрежа за споделување фотографии Flickr oбјави „подобар, посветол“ редизајн. Редизајнот е дел од стратегијата на Yahoo, Flickr e нивна сопственост, да биде покул со помладите корисници. Kупувањето на Tumblr за 1,1 милијарда долари беше првиот чекор, сега следи редизајнирање на другите услуги, од кои прв е Flickr. Прво што ќе забележите на вашата почетна […]

Прочитај повеќе

Фотографиите споделени преку популарната мобилна апликација Instagram сега веќе не се ексклузивни за паметните телефони. Стартапот, кој неодамна беше купен од Facebook, сега најави дека целиот фид со споделените фотографии може да се следи и преку Веб, односно преку Instagram.com. Фидот на веб е минималистички и функционира исто како кај мобилната апликација. Штом се логирате […]

Прочитај повеќе

Популарното веб складиште Dropbox претставни новости со кои ќе го олесни користењето и споделувањето на документи преку облакот. Најновото подобрување сега е што сите .pdf, .doc и други документи ќе може да ги прегледате, наместо веднаш да ги симнувате. Најверојатно наскоро ќе видиме и поддршка за Excel документи. Оваа опција ќе биде достапна за сите […]

Прочитај повеќе

Правилата треба да се почитуваат, дури и ако се малку апсурдни. Apple ја тргна мобилната апликација на популарниот стартап за споделување фотографии 500px од App Store бидејќи со неа може лесно да се најдат еротски фотографии. Апликацијата на 500px e во App Store веќе 16 месеци и е симната над 1 милиони пати, но според […]

Прочитај повеќе

Апликацијата за споделување фотографии и видеа Color, која собра 41 милион долари инвестиција веднаш откако стартуваше, сега е блиску да биде продадена на Apple. Според неименуван извор на The Next Web, аквизицијата е прашање на време, бидејќи е останува само да се потише договорот. Color имаше потенцијал да прерасне и во друштвена мрежа за споделување слики и видеа. За […]

Прочитај повеќе

Dropbox денес ја надгради својата Android апликација со тоа што стави поголем акцент на мултимедијалната содржина. Оваа надградба доаѓа само еден ден откако ја претставија својата нова галерија, а од последните неколку ажурирања може да се забележи дека посветуваат големо внимание на споделувањето на фотографии. Истите промени наскоро ќе пристигнат и за iOS платформата, додека […]

Прочитај повеќе

Добредојде Instagram на Facebook, му посака друштвената мрежа на својата нова аквизиција на која потроши 750 милиони долари (првичната цена од 1 милијарда опадна поради вредноста на акциите). Во краткиот блог пост Facebook уште еднаш потврди дека мобилната апликација за споделување фотографии ќе остане самостојна апликација, односно нема да ја затвори и интегира во себе, […]

Прочитај повеќе

Корисниците на iOS уреди сега ќе можат да ја симнат новата верзија на Skype на Microsoft која освен што е подобрена да троши помалку батерија и навигацијата е забрзана, ќе овозможи и да се споделуваат фотографии. Двете iPhone и iPad апликации ќе дозволат споделување на фотографии, а покрај малите визуелни промени, имаат и подобри опции […]

Прочитај повеќе