Ова е гостински текст на Марјан Николовски од Emit Knowledge. Марјан е ко-основач Team lead Full stack .NET и Javascript инженер, говорник и опен сорс контрибутор. Текстот е првично објавен на блогот на Emit Knowledge. Понекогаш ќе имате можност да го решите предизвикот на пишување и одржување на техничка документација за вашиот продукт REST API. […]

Прочитај повеќе

(Овој текст е дел од серијалот на IT.mk кој има за цел да ги промовира локалните компании кои се присутни на сервисот ИТ Индекс) ПРОФИЛ 1. Датум кога официјално започнавте со работа: Emit Knowledge официјално беше регистрирана во 2012 година, но започнавме со работа дури на 12 октомври, 2013 година. 2. Од кого е основана […]

Прочитај повеќе

Envoice е македонска алатка за фактурирање и наплата на фактури изработена од тимот на Emit Knowledge. Алатката ќе им помогне на сите фриленсери кои за наплата на својата работа користат дел од најпопуларните платформи. Ова најчесто е здодевен и репетитивен процес кој на фриленсерите им троши време кое можат попаметно да го искористат. Сервисите за наплата, интегрирани во Envoice […]

Прочитај повеќе

Стартуван пред неполна година, Emit Knowledge требаше да биде друштвена мрежа на која програмерите и други ИТ ентузијасти ќе споделуваат знаење. За жал, мрежата не ги исполни очекувањата и тивко згасна. Марјан Николовски, еден од основачите, вели дека го гасат проектот бидејќи не успеаја да го пробијат надвор од Македонија, ниту пак имаат буџет да […]

Прочитај повеќе

Ќе може ли друштвена мрежа посветена на знаењето да стане хит меѓу корисниците и да ги замени Facebook, Twitter, LinkedIn и другите мрежи на кои секојдневно сме преплавени со информации кои немаат никаква вредност? Прашањето им го поставуваме на софтверскиот инжинер Марјан Николовски и веб програмерот Сашо Михајлов, основачи на новиот македонски стартап Emit Knowledge, […]

Прочитај повеќе