Над 140 директори и основачи на американските технолошки компании не го сакаат Доналд Трамп за претседател на САД. Тие објавија заедничко отворено писмо на Medium во кое го нарекоа г. Трамп „катастрофа за иновациите“. „Веруваме во инклузивност на државата која ќе ги негува можностите, креативноста и еднаквите можности за сите. Доналд Трамп не верува во ова. […]

Прочитај повеќе

Еден од основачите на PayPal и истовремено првиот инвеститор на Facebook, Петер Тиел,  го продаде најголемиот дел од акциите кои ги поседува во друштвената мрежа, јавува Forbes. Моментот на продажбата на акциите е доста интересен бидејќи акциите на Facebook се во речиси постојан пад, а нивната вредност е преполовена, паѓајки и под 19 долари иако […]

Прочитај повеќе