Регионалниот натпревер за најдобри дигитални проекти, SoMo Borac, кој се одржа во склоп на Weekend Media Festival на 24-29-ти септември во Хрватска, ги објави финалистите и победниците во неколку категории. Жирито од дваесет регионални експерти во дигиталните медиуми и маркетинг пребираа помеѓу 123 пријавени проекти, но, на крај поделија само 24 награди на најдобрите проекти. […]

Прочитај повеќе

(Ова е гостински текст на Дарко Булдиоски, првично објавен на Комуникации.нет) Spark.me ја најавија уште во јануари и тоа ни помалку ни повеќе туку со единствениот Рамон де Леон. Но мене тоа не ми беше новина затоа што знаев дека ќе доаѓа уште од лани, па си реков ајде ќе почекам уште некое име за да пишам […]

Прочитај повеќе

На крај на мај, и почетокот на јуни, во Беќиќи, Црна Гора, ќе се одржи најголемата регионална маркетинг конференција Spark.me, на која ќе гостуваат реномирани експерти од светски ИТ компании. Од Spark.me се надеваат дека конференцијата ќе го повтори успехот од претходните две години, кога присуствуваат над 800 гости и 37 говорници. Засега нема којзнае […]

Прочитај повеќе

Во текот на претходните три денови во Нови Винодолски во Хрватска се одржа регионалната конференција за друштвени мрежи Твитоманија. На конференцијата се разговараше за правилно користење на друштвените мрежи, и пред се нивното разбирање за да се биде прв во креирањето на содржина, како и за нивното влијание во ПР индустријата и новинарството. Првата тема […]

Прочитај повеќе

WebFest.me е една најголемата интернет конференција на нашите простори. Конференцијата ќе се одржи на 20 и 21 септември, а покрај стандардните конференциски денови на кои ќе настапат доста познати говорници, ќе се избира и најдобар регионален стартап. На говорницата ќе излезат Иван Миниќ, основачот на најголемиот форум на балканот – burek.com, Рајан Фрејтас – ко-основачот […]

Прочитај повеќе