Кога се работи за програми за преземање торенти, одредено име особено се истакнува. μTorrent. Но, μTorrent и сличните гиганти сега се само сенки на нивните претходни верзии и, како такви, првенствено служат за бомбандирање на корисниците со непотребни реклами и злоупотреба на довербата преку инсталирање програми без ваше знаење. Токму поради ова, доколку се уште […]

Прочитај повеќе

Незадоволните корисниците се побунија на одлуката на еден од најпопуларните торент клиенти uTorrent да воведе реклами. Торент клиентот објави на својот форум дека разгледува рекламирање како можност за собирање средства, но по бунтот uTorrent делумно ја промени одлуката и ги промени рекламите во незадолжителни. Спонзорираните торенти сè уште ќе се појавуваат во листата, но корисниците ќе бидат во […]

Прочитај повеќе