Google ја издаде финалната preview верзија на Android 7.0 Nougat, пред оперативниот систем и официјално да биде достапен, и да започне надградбата. Засега нема премногу новитети кои се однесуваат на секојдневните корисници, а најголемиот дел од промените се однесуваат на развивачите на апликации, вели The Next Web. Оваа верзија е наменете пред сѐ за развивачите […]

Прочитај повеќе

Покрај RTM верзијата наменета за производителите, денес Microsoft ја објави и тест верзија на завршениот Windows 8 Enterprise. Оваа верзија со лиценца за само 90 дена е иста со таа што ќе започне да се продава од 26-ти октомври. Верзијата ги содржи сите функционалности на Windows 8 Pro, како и Windows To Go што е […]

Прочитај повеќе