Научниците од Универзитетот за технологија Масачусетс, објавија дека роботот Cheetah сега е слободен да трча самостојно со батеријата која е вградена во него. Досега движењето на роботот беше ограничен од каблите за напојување на кои беше прикачен. Роботот теоретски може да достигне брзина до 48 km/h, иако засега тестирањата се со брзини околу 16 километри […]

Прочитај повеќе

Годинешниве Олимписки игри поставија нови стандарди за тоа како ќе се врши преносот на спортски настани во иднина. Од стримање на речиси сите настани во живо преку веб и мобилни уреди, до апликации кои ви помагаат да ги следите содржините кои ве интересираат и интеграција со друштвените мрежи. Тоа што е нов тренд од овие игри […]

Прочитај повеќе