Овој текст е дел од серијалот на тема ИТ Кариера во .мк општеството кој ќе ви помогне да ја пронајдете и добиете вистинската ИТ позиција за вас. Чувството на истоштеност може многу лесно да ве обземе доколку систематски не ја организирате работата. Ресурсите и расположливите сервиси и информации мора да бидат подредени за да имате […]

Прочитај повеќе

Секоја обид да за мултитаскинг, или вршење неколку работи истовремено, завршува со намалена ефикасност, вели Ирл Милер, невролог од MIT, во текст за Guardian. Тој вели дека истражувањата покажуваат дека нашиот мозок не е направен за мултитаскинг и затоа не е ефикасен во правање на повеќе работи одеднаш, всушност како последица на ова се јавува […]

Прочитај повеќе

Со новата верзија на Skype for Android корисниците ќе им овозможи да разговараат со пријателите додека на телефонот си завршуваат и други работи. Мултитаскингот ќе ви овозможи да продолжите да видео разговорите, а апликацијата доаѓа со можност за слика-во-слика со отворање на малечко прозорче во кое може да се следи разговорот. Надградбата на апликацијата допринесува […]

Прочитај повеќе

SoundGecko е сервис за мултитаскери. За тие Android, Windows Phone и iOS корисници кои немаат време да ги дочитаат вестите кои ги интересираaт бидејќи имаат друга работа, возат, готват или се зафатени со обврски кои не им дозволуваат да читаат од екранот. SoundGecko e мобилна апликација која го претвара текстот во говор, и која ви […]

Прочитај повеќе

Дали кликате на Facebook, пишувате мејл и комуницирате на Skype додека гледате телевизор? Скоро 42 отсто од американците пребаруваат на интернет додека гледаат телевизор, 29 отсто кликаат на мобилен, 45 отсто ќе проверат имејл преку мобилен додека се во кино, а 67 отсто додека се на состанок, ни открива новиот инфографик на OnlineCollege.org. Но, иако […]

Прочитај повеќе