Словенскиот блог Orange.and.Nuts објави инфографик изработен од Југослав Петковиќ за стартап сцената во Словенија, на која од 2008-ма година се појавија 86 стартапи во кои е инвестирано околу 40 милиони долари. „Целиот екосистем е отфрлен како маргинален, но кога ќе се погледне одблиску, бројот на стартапи, нивни членови и инвестиции се нешто што вреди да […]

Прочитај повеќе