Mитко Цабевски беше претставен како „стартап гуру“ на четвртиот Startup Grind Skopje. Ова признание не му е доделено бидејќи знае куп совети за стартапи, туку бидејќи го има поминато тој пат од идеја до продавање на продукт на инвеститори. Митко започнува во Vip каде од работа во Контакт центарот станува менаџер за иновации. Потоа го […]

Прочитај повеќе

(Oва е гостински интервју на Ирена Ефремовска од бизнис тренинг центарот Clear View, и организатор на Startup Grind Skopje) _____________________________________________________________________________________________ Посветеноста кон иновации е тоа што го води Митко Цабевски да креира нови стартапи. Покрај учеството на еден куп регионални и светски стартап настани, поранешниот менаџер за иновации на Vip, веќе има претставено два стартапи […]

Прочитај повеќе

Што треба да направите за да успеете со вашиот стартап? За почеток треба да имате квалитетен и иновативен продукт, а потоа да знаете како да го однесете надвор од Македонија на реномирани стартап натпревари. Ова на кратко ќе биде презентација на Митко Цабевски на четвртиот Startup Grind Skopje на 17 декември. Митко е македонски претприемач […]

Прочитај повеќе

Што се случува со македонските стартапи? Како да основате стартап и какво искуство ви треба за да креирате успешен продукт? Ако ви требаат одговори сите овие прашања, тогаш ви препорачуваме да ја погледнете дискусијата за македонската стартап култура меѓу Митко Цабевски, основач на Ambio.me, и Теодос Пејоски, ко-основач на G6 Solutions, кои гостуваа на видео […]

Прочитај повеќе

(Ова е гостински пост на Митко Цабевски, основачот на македонскиот стартап и финалист на SeedCamp NY, Ambio.me. Текстот првично беше објавен на неговиот блог.) Инспириран од познатата изрека на Стив Џобс дека дизајнот не е само како нешто изгледа, туку и како функционира, ќе се обидам да се надоврзам и да го споделам моето мислење за поврзаноста помеѓу дизајнот […]

Прочитај повеќе

Започнува новата сезона на Mobile Monday Macedonia. Ќе ја отвори Митко Цабевски кој ќе го сподели своето искуство со стартапот Ambio.me со кој се натпреваруваше на SeedCamp во Њу Јорк и беше финалист на WebFest.me. Ambio.me го привлече вниманието на натпреварите бидејќи е ретка идеја на мобилен магазин кој прикажува содржина базирана на локација. Tука ќе […]

Прочитај повеќе

Меѓу финалистите на регионалнaта интернет конференција WebFest се најде и македонскиот стартап Ambio.me. Стартапот, кој е мобилен магазин кој зависи од локацијата, ќе се натпреварува со други 11 стартапи од регионот, има шест од Хрватска, два од Србија, по еден од Македонија, Италија и В. Британија, а победникот ќе добие шанса да се претстави на […]

Прочитај повеќе

Ambio.me e нов македонски стартап кој успеа да стигне до финалето на SeedCamp New York 2012. Разговараме со Митко Цабевски за неговото искуство во неодамнешното натпреварување на SeedCamp, eден од најпознатите европски стартап инкубатори, за предизвиците со кои се соочува со неговиот стартап, но и за мобилниот пазар за кој Митко вели дека „е комплетно […]

Прочитај повеќе