Mozilla го најави новиот mozjpeg 2.0 кодер за JPEG фајлови. Целта на проектот е да го намали времето потребно за вчитување на сликите и да го подобри искуството на сајтовите кои хостираат слики. Според Mozilla, проектот ќе обезбеди поквалитетен JPEG-енкодер кој ќе ја подобри компресијата, но истовремено ќе остане компатибилен со постоечките декодери. Mozjpeg 2.0 […]

Прочитај повеќе

Пренесувањето на настани во живо наскоро треба да стане многу поедноставно. Livestream го најави Broadcaster, енкодер на кој ќе може да се приклучат речиси сите камериo и мобилни телефони преку Wi-Fi, ethernet, 3G или 4G модеми. Livestream го најавува уредот како „прв уред на пазарот со пристојна цена кој може да понуди HD стримање во […]

Прочитај повеќе