South Central Ventures ја објави својата инвестиција во хрватската компанија Sentinel, водечко решение за рекреативни бродови на Јадранот, со визија за “градење на IoT на море”. Инвестициите во износ од 1 милион евра од ЕНИФ, заедно со приватниот инвеститор Матеј Томазин, се наменети за раст на компанијата во Европа и проширување во САД. Sentinel е трета инвестиција на South […]

Прочитај повеќе

Американското федерално истражно биро (FBI) конечно ја замени хартијата со дигитални податоци. Од сега целокупната документација која  ја поседува агенцијата е дигитална. Целата операција чини 600 милиони долари, а замената е направена во рок од 12 години. Новиот систем на FBI за дигитално чување, пребарување и обработка на податоци е наречен „Sentinel“. Покрај намалување на […]

Прочитај повеќе