Начници од Универзитетот Алберта тврдат дека направија алгоритам со кој компјутерот секој пат ќе изигра совршена партија покер. Стратегијата која ја користи алгоритмот е толку блиску до оптималната што во тек на еден човечки живот луѓето не би можеле да се надеваат на позитивен резултат, вели BBC. За разлика од стратешките игри кај кои среќата […]

Прочитај повеќе

Facebook ја стартува првата апликација во која корисници ќе плаќаат со вистински пари. Апликацијата е онлајн бинго на кои ќе се натпреваруваат британци постари од 18 години. Во моментов оваа апликација е достапна само во Британија, и на неа се гледа како на експеримент од Facebook да започне со трансакции со реални пари бидејќи Facebook […]

Прочитај повеќе