Марк Закерберг тврди дека не може да ги раздели страниците кои шират лажни вести, но Даниел Сиерадски не се согласува. Г. Сиерадски создаде екстензија за Google Chrome која му соопштува на корисникот кога некоја вест доаѓа од страница позната по ширење на дезинформации. Екстензијата веќе ја споменавме во овој текст , но истата заслужува малку поголемо внимание. […]

Прочитај повеќе

Great Suspender е екстензија за Google Chrome со која се надминува најголемиот проблем кој доаѓа со прелистувачот: „вечната глад“ за сите ресурси кои му се на располагање, најмногу меморијата. Екстензијата ги суспендира сите табови за кои не ви се потребни, но не сакате да ги затворите. Great Suspender доаѓа со можност за автоматско деактивирање на […]

Прочитај повеќе

Instagram ја прекина поддршката за Twitter cards, што значи дека фотографиите од овој сервис кој беше купен од Facebook, повеќе нема да се прикажуваат на Twitter. Kомпанијата се реши на ваква одлука бидејќи сака повеќе внимание да обрнат на својот веб-сајт и негово подобрување. Сепак, благодарение на развивачот Мајкл Шонфелд, корисниците на Chrome ќе може […]

Прочитај повеќе

Дали некогаш сте имале потреба да ги зачувате сите слики од одреден веб сајт? Додека бараме квлитетни слики, често пребаруваме низ различни сајтови и директориуми на слики, како што се deviantART, Picasa, Photobucket, и сл., па често кога ќе сакаме да зачуваме повеќе слики, навистина е мачно да ги преземаме една по една. За да […]

Прочитај повеќе

Chrome aпликацијата со која можеше да си ги префрлите вашите Facebook пријатели на новата Google+ сега е блокирана од самиот Facebook.

Прочитај повеќе