Многумина веб сајтови знаат значително да го загрозат севкупното искуство на посетителите со бројните наметливи реклами. Рекламирањето е сосема во ред, но не и кога за да дојдете до саканата информација постојано сте бомбардирани со тврдоглави реклами и непотребни елементи од сајтот. Ова знае да биде двојно проблематично кога набрзина сакате да отпечатите одредена страна […]

Прочитај повеќе

Секој пат кога создавате акаунт и креирате лозинка наидувате на совети за тоа дека лозинката треба да е долга, со големи и мали букви, како и со симболи. Резултатот од таквото нешто знае да биде предизвик за помнење, особено кога ќе земете во предвид дека за секој акаунт треба да имате различна лозинка. Buttercup е релативно […]

Прочитај повеќе

Наместете Божиќна тема во YouTube и Chrome Доколку сте и вие како нас, тогаш веќе почнавте со слушање новогодишна музика и потпевнување од кое најблиските разменуваат загрижувачки погледи. Кога веќе го достигнавте тој стадиум, одете уште еден чекор понапред така што ќе инсталирате екстензија која го украсува YouTube со пријатна, светло-плава тема и со симпатични […]

Прочитај повеќе

Колку пати сте се нашле во ситуација да почнете со важна работа и по само пет минути да го проверите Facebook, чисто онака, колку да видите да не се случило нешто исклучително важно и целосно неповрзано со исполнување на вашата моментна, работна обврска? Кога сме кај тоа…. 15 минути подоцна… Земајќи го ова во предвид, […]

Прочитај повеќе

Времето лета кога сте на вашите омилени сајтови, особено во ситуации кога сте спремни на сè, само не на продуктивна работа. Во случај да сакате прилепите точна бројка на потрошеното време и да видите на кои табови највеќе време поминувате би можеле да ги проверите следниве екстензии. Time Speaks им кажува на Firefox корисниците колку долго […]

Прочитај повеќе

Particle до пред десетина дена беше популарна екстензија која овозможуваше промени на изгледот на YouTube. Сега екстензијата функционира како Adware, јави Next Web. Промените започнаа од 11 јули откако авторот ја продаде екстензијата. Тој ги извести корисниците дека повеќе не е сопственик и дека престанува да ја одржува и менува екстензијата. Новиот сопственик ја промени екстензијата, […]

Прочитај повеќе

Порано или подоцна, се има случено да преземете нешто што мислите дека е бараниот фајл. Името потврдува дека се работи за саканото, а на сличен заклучок ве наведува и познатата екстензија како .pdf, docx, zip или exe. Арно ама, често се случува во фајлот да е всушност вдомена штеточина која знае и те како негативно […]

Прочитај повеќе

Во моментот кога ќе отворите одреден мејл, испраќачот на истиот добива информација дека во толку и толку часот вие сте го отвориле. Ваквото нешто е возможно со бројни алатки чија примарна цел е токму скриено следење и известување за прием и отворање на мејлот. Нема ништо лошо во ова, но доколку гледате на таквото нешто […]

Прочитај повеќе

Постојано дружење со екраните знае негативно да влијае на здравјето на вашите очи, особено доколку не трепкате доволно често. Независно дали истражувате на интернет, играте игра или пак едноставно ги шпионирате вашите пријатели на Facebook, еднаш кога ќе се замислите, очите престануваат да трепкаат со ист интензитет и, поради тоа, настанува синдром на суви и […]

Прочитај повеќе

Поради едноставниот приказ и опции, управување со екстензиите преку прелистувачот Chrome е прилично лесно, но во случај да сакате повеќе од една листа преку која активирате, деактивирате или отстранувате екстензии, тогаш NooBoss е екстензија која ќе ги построи сите други екстензии. NooBoss ги прикажува сите ваши екстензии, односно add-on-и преку посебен панел и тоа како листа […]

Прочитај повеќе

Колку пати сте се нашле во ситуација да пуштите некое YouTube видео и за време на видеото да се упатите накај коментарите за да се информирате за мислењето на вашите (не)истомисленици? Колку пати сте помислиле колку би било убаво да можете да ги читате коментарите додека ѕиркате накај видеото? Comment Mode ви го дозволува токму тоа. […]

Прочитај повеќе

Кога преземаме работи од одредени сајтови, често се случува да кликнеме на линкот за преземање очекувајќи една работа, а симнувајќи сосема трета. Многу сајтови од сивата страна на интернетот тврдат дека го имаат тоа што го барате, но линкот за преземање или ве води на други сајтови или пак ви дозволува да преземете нешто што […]

Прочитај повеќе