Сервисот за групно видео четување ooVoo дневно додава по 100.000 корисници, и има вкупно 54 милиони луѓе кои сега преку подобрените Android и iPhone апликации ќе може да комуницираат во високо-квалитетни чет сесии меѓу 4 корисници. Покрај мобилните апликации кои ги користат 50 отсто од корисниците, ooVoo може да се користи и преку Facebook, Mac […]

Прочитај повеќе

Откако се зголеми брзината на интернетот која ја нудат провајдерите се повеќе корисници, и се повеќе бизниси, наместо вообичаените повици користат видео-телефонија или видео конференциски разговори. Најголем дел од поквалитентните сервиси се разбира не се бесплатни, а цените се движат од 50 долари, па нагоре. Meѓу сервисите кои се плаќаат доколку се користат од бизниси […]

Прочитај повеќе