На 9 април во Скопје се одржува InTech MeetUp #6, настан организиран од InPlayer чија цел е да ја собере програмерската заедница на едно место каде ќе можат да зборуваат за технологија, да се запознаат и да се дружат. Филип Витек доаѓа од TeamViewer и е експерт во областите аналитика и вештачка интелигенција, а ќе […]

Прочитај повеќе

Оние кои се перципирани од останатите како ИТ волшебници добро знаат дека таквото нешто е благослов измешан со проклетство, особено во ситуации кога постојано се бара од вас да им поправите нешто на компјутерот. Во ситуации кога не сакате да одите кај нив, побарајте помош од одличен посредник кој ќе ја отстрани потребата од физичка близина […]

Прочитај повеќе

Корисниците на сервисот за далечинско логирање TeamViewer речиси еден месец се цел на сајбер напади, и она што е пострашно, засега никој освен напаѓачите не знае како. Напаѓачите го користат сервисот да се логираат далечински на компјутерот на жртвата, и да ги злоупотребат сите податоци, најчесто крадејќи PayPal информации или пристапуваат до сервиси каде се […]

Прочитај повеќе

Како што најави неодамна, Microsoft ја објави својата бесплатна Desktop Remote апликација за iOS и Android со која можете преку телефон или таблет компјутер да пристапите до вашиот декстоп компјутер за да симнете документ, да стартувате апликација или видео. Иронично, апликацијата не е достапна за Windows Phone. Предноста на Microsoft Remote Desktop е што Windows […]

Прочитај повеќе

Откако се зголеми брзината на интернетот која ја нудат провајдерите се повеќе корисници, и се повеќе бизниси, наместо вообичаените повици користат видео-телефонија или видео конференциски разговори. Најголем дел од поквалитентните сервиси се разбира не се бесплатни, а цените се движат од 50 долари, па нагоре. Meѓу сервисите кои се плаќаат доколку се користат од бизниси […]

Прочитај повеќе