Можебу Microsoft и Apple имаат различна идеја како треба да се користи електричното пенкало, но и двете компании прават сериозни напори да го популаризираат стилото. Еден обид на Microsoft е во новата надградба на оперативниот систем Windows 10 Anniversary Update да го донесе Ink Workspace функционалност што ќе ја зголеми употребата на моливчето и ќе […]

Прочитај повеќе

Популарниот портал iFixit кој уредите ги претставува со нивно расклопување, стигна да го презентира и новото пенкало на Apple, Apple Pencil кое чини 100 долари. Ова пенкало доаѓа со најновиот iPad Pro и е наменето за дизајнерите, но она што е јасно по отворањето со пила е дека уредот не може да се сервисира, дополнително […]

Прочитај повеќе

Аpple Pencil беше претставено заедно со iPad Pro, поголема 13-инчна верзија на популарниот таблет компјутер. Цената од над 800 долари, перформансите, големината и самата наставка Pro значи дека Apple ги таргетира професионалците кои беа искрени околу iPad-от. Нивната критика доаѓа во форма на текст од влијателниот Wired во кој стоеше „извини Apple, но дизајнерите не […]

Прочитај повеќе

Новиот Galaxy Note 10.1 ќе доаѓа со електронско пенкало кое според фановите на Samsung, оваа технологија му дава предност на овој таблет компјутер пред конкуренцијата. Пенкалото олеснува голем број на функции, но S-Pen доаѓа и со свои апликации: S-Memo, S-Note, S-Planer, Adobe Photoshop Touch, Adobe Ideas и многу други апликации, кои треба да им ја […]

Прочитај повеќе

Samsung го престстави својот таблет компјутер Galaxy Note 10.1 кој, како и телефонот со исто име, доаѓа со електронско пенкало. Овој 10,1 инчен (25см) таблет компјутер со WXGA LCD екран кој работи на Аndroid 4.0 Ice Cream Sandwich, има 1,4 GHz процесор со четири јадра, 2 GB RAM, 5 мегапиксели задна камера и 1,9 мегапиксели […]

Прочитај повеќе