Оние кои поставуваат најразлични видео материјали на YouTube често се наоѓаат во ситуации кога одредени детали во позадина би сакале да ги замаглат за да не бидат видени од останатите. Зборуваме за одредени слики, лица или натписи кои сметате дека се непотребни или би можеле да се непродуктивни за самото видео. Во такви ситуации, самиот […]

Прочитај повеќе

Наскоро Facebook ќе објави нова опција за приватност за своите корисници. Станува збор за апликацијата Social Protection која ќе ги замагли вашите фотографии и ќе им оневозможи на останатите корисници да ги преземат и споделуваат. Social Protection официјално ќе излезе наесен, се развива од страна на McAfee и Intel, а ќе се користи како додаток […]

Прочитај повеќе