Популарната друштвена мрежа за споделување на куси видео записи – TikTok, има навистина импресивен раст. Минатата недела објавија дека имаат 1 милијарда активни корисници месечно. TikTok успеа да дојде и до над 3 милијарди преземања глобално и со ова е единствена апликација која не е под Facebook со олкав број на преземања, вели TechCrunch. Aпликацијата […]

Прочитај повеќе

Facebook и Google се едни од ретките компании кои имаат неколку сервиси со над милијарда корисници. Gmail е најновиот сервис кој ја надмина оваа бројка и им се приклучи на: пребарувачот на Google, Android, Chrome, Google Play, Google Maps и YouTube. Со ова Google е можеби единствената компанија која може да се пофали дека седум […]

Прочитај повеќе

YouTube месечно гo посетуваат милијарда различни посетители објави Google. Се разбира компанијата бројката ја сподели и преку низа интересни податоци. Еве дел од нив: Речиси секој втор интернет корисник го посетува YouTube. Месечната гледаност на Youtube e еднаква на 10 Super Bowl натпревари. Ако Youtube беше држава, а неговите посетители граѓани, тогаш ќе беа на трето […]

Прочитај повеќе

Facebook сега има над 1 милијарда корисници месечно. Основачот на мрежата, Mарк Закерберг им се заблагодари на корисниците што му веруваат на него и на неговиот тим. „Да им помогнеш на милијарда луѓе да се поврзат е неверојатно, понизно и едно од работите на кои сум најмногу горд во мојот живот.“, вели 28-годишниот Закерберг. Покрај […]

Прочитај повеќе

Facebook се приближува до милијардитиот корисник. Во моментов друштвената мрежа има 955 милиони корисници, или 55 милиони повеќе од април. Растот е поспор од претходните години, но сепак бројот на новодојдени корисници е поголем за 29 отсто од лани. Ако зголемувањето на корисници продолжи со слично темпо очекувањата се милијардитиот корисник да се приклучи на […]

Прочитај повеќе