Компанијата која ги објави 3Д шемите за оружје најавува дека сака да лансира нова компанија која бесплатно ќе споделува шеми за печатење на 3Д проекти. Шемите ќе бидат брз авторски правa и сите заинтересирани ќе може да ги преземат. Компанијата ќе биде позната како Defcad, а веќе е перципирана како Pirate Bay за 3D-принтањето. „Помогнете […]

Прочитај повеќе

3Doodler е првото 3Д пенкало кое ќе овозможува да изработуваме 3Д модели и e рачна верзија на 3Д принтерите. Пенкалото ќе може да се користи за цртање на подлога, но ABS пластиката се зацврстува доволно брзо за да може да се црта во воздух. Команијата зад 3Doodler е WobbleWorks, е основана од Максвел Боуг и Питер […]

Прочитај повеќе

Bлагодарение на двајца ентузујати и 3д принтер, малиот Лиам Дипенар со вродена ABS маана сега може да ги користи двете раце кога си игра со топка или да држи предмети во десната рака, јавува NBC News. Oва покажува дека се поголемата примена на 3Д принтерите ќе го направат животот на луѓето во иднина многу поудобен, па […]

Прочитај повеќе

3Д принт е техника која овозможува производство на готов модел од дигитална копија. Добрата вест е дека ова значително го олеснува процесот на производство дури и во домашни услови. Но, лошата вест е што 3Д принтерите се толку софистицирани, а и дигиталните модели се респространети дури и за оружје. Беше само прашање на време пред […]

Прочитај повеќе