Грчкиот Олимписки комитет и рече на атлетичарката Вола Папахристо да си седи дома поради твит во кој ги исмева афричките имигранти кои се доселени во Грција. Спортистката која се натпреварува во троскок требаше да патува во Лондон каде се одржува Олимпијадата со почеток од 26-ти јули. Расистичкиот твит во кој таа вели “комарците од Западен […]

Прочитај повеќе