Android апликацијата „Пријави корупција“ ќе им дозволи на граѓаните да пријават случаеви на корупција според одредени категории, локации или пак да ги прегледаат пријавите, велат Transparency International – Macedonia и Center for International Relations од Вашингтон. Апликацијата е надополнување на проектот Пријави корупција кој ја користи Ushahidi платформата за да ги мапира случаите на корупција […]

Прочитај повеќе