Дмитри Олегович Зубака од Москва, 25, е уапсен во Кипар по сомневање дека стои зад два DDoS напади врз Amazon.com што се случија во октомври 2008 години. Обвинет и за  кражба на десетици илјади кредитни картички. „Овие сајбер бандити сериозно им наштетуваат на нашите бизниси и нивните корисници. Но, старата поговорка се покажа како вистинита: […]

Прочитај повеќе