Github, омилената платформа за споделување код на 9 милиони програмери објави анализа во која ги излиста најпопуларните програмски јазици кои најчесто ги употребуваат корисниците на сервисот. Податоците се изработени врз основа на јавните и приватните складишта (repositories), односно сите корисници кои го користат Github. Промените се забележуваат на дното на листата, додека средината е непороменета. […]

Прочитај повеќе

Решени да го олеснат наоѓањето на работа, тим македонски програмери го стартуваа GiveBrand.to, стартап преку кој корисниците ќе можат да соберат препораки од пријатели и колеги, и истите да ги презентираат на компаниите, кои пак, ќе можат да пребаруваат низ мрежата според вештините и да го најдат правиот кандидат. Проектот е стартуван од Бобан Јованоски и […]

Прочитај повеќе