Можеби GG.mk немаше да биде кул подкаст кој стреми кон големи нешта, ако не го отфрлија традиционалното размислување, по избор или поради околностите. На почеток, како и сите емисии, сакаа да одат на некоја од македонските телевизии бидејќи се надеваа дека телевизиите ќе им понудат спонзори и маркетинг. Разговараа и со националниот сервис МРТВ, но […]

Прочитај повеќе

Зошто би размислувал да се вратам во Македонија?, вели Бобан Јованоски, македонски софтверски инженер кој во моментов живее во Германија и работи во еден од најголемите сервиси за рецензии во светот. Започна во Seavus, се обиде да направи свој стартап кој го прекина бидејќи не можеа да го финансираат сами, научија од грешките, го отворија […]

Прочитај повеќе

Решени да го олеснат наоѓањето на работа, тим македонски програмери го стартуваа GiveBrand.to, стартап преку кој корисниците ќе можат да соберат препораки од пријатели и колеги, и истите да ги презентираат на компаниите, кои пак, ќе можат да пребаруваат низ мрежата според вештините и да го најдат правиот кандидат. Проектот е стартуван од Бобан Јованоски и […]

Прочитај повеќе