Времето кога купуваме софтвер на CD-а e завршено, потврди Microsoft со претставувањето на својот нов Office кој наместо од DVD-ја, ќе се симнува дигитално. Популарниот софтвер кој се користи од една милијарда луѓе, ќе може да се купи на 162 пазари заедно со претплата за онлајн верзијата Office 365 која е наменета да ја задржи […]

Прочитај повеќе

Microsoft објави дека новиот пакет Office 2013 е подготвен за продажба. Ова значи дека Office се завршени кодирањето и тестирањето, а покрај почетокот на производството, значи и дека може да започнат со инсталацијата на таблет компјутерите. Новиот Office ќе доаѓа со „Cloud“-поддршка, но најверојатно тоа што најмногу ќе го разликува от претходниците е поготвеноста на Microsoft […]

Прочитај повеќе

Корисниците на Office 2013 Preview ќе можат да пребаруваат и симнат апликации преку официјалната продавница за популарниот софтер која стартуваше во понеделник. Неместо додатоци за Office, Мicrosoft ќе понуди плејада на апликации вклучувајќи и апликации за популарни друштвени мрежи како Twitter и LinkedIn. „Знаеме дека корисниците поминуваат многу време користејќи Мicrosoft Office. Но знаеме и […]

Прочитај повеќе

Microsoft го претстави најновиот Office 2013 кој е оптимизиран да се користи со допир и графичко пенкало. Целта е секако овој пакет за уредување документи да биде достапен за таблет компјутерите. Office 2013 ќе ги снима документите на SkyDrive, веб складиштето на Microsoft, за да бидат достапни од било каде. Друга голема новина е што […]

Прочитај повеќе

Microsoft ќе го претстави најновиот Office следната недела, јавува USAToday. Според најавата објавувањето на новиот Office пакет најверојатно ќе се случи веќе во понеделник. Тогаш најверојатно ќе биде објавено и името на софтверскиот пакет, а сега се шпекулира помеѓу Office 15 и Office 2013. Веста е сè уште непотврдена од Microsoft, а и изворот е анонимен. […]

Прочитај повеќе