Google+ добива интересна опција за четување со луѓе кои се во зеднички кругови, односно тие што ве додале во нивните крогови и кои ги вие имате во круговите. За тие што не користат кругови, тие се групи/листи во кои може да си ги организирате пријателите и да контролирате доколку сакате да постирате нешто наменето само […]

Прочитај повеќе

Би сакал да претставам неколку веб сајтови кои би ги интересирале сите оние кои што се имаат приклучено на Google+, и немаат многу пријатели, а сакаат во своите кругови да стават личности, за кои сметаат дека имаат нешто интересно да споделат. Бидејќи бројот на контакти кои можете да ги ставите во вашите кругови  исто како […]

Прочитај повеќе

Вчера претставивме неколку корисни Google Chrome екстензии, а денес имаме уште една за сите оние кои веќе се имаат заразено со Google+. Кога некој ќе ве додаде во круг во Google+ ви пристига нотификација, меѓутоа тоа не важи и кога некој ќе ве избрише. GoogleMinus е екстензија со која можете да дознаете дали некој ве […]

Прочитај повеќе

Претпоставките се потврдија. Ко-основачот на Google, Лери Пејџ објави дека Google+ друштвената мрежа има над 10 милиони корисници кои споделуваат неверојатни 1 милијарда линкови, постови и фотографии секој ден. Копчето +1 за споделување содржина се користи неверојатни 2.3 милијарди пати на ден! Бројките се фасцинантни бидејќи Google+, по две недели од објавувањето, сè уште е […]

Прочитај повеќе

Иако се уште во тест фаза, достапна само со покани, сепак Google+ може да се оцени како доста интересна друштвена мрежа, барем поради тоа што му дозволува на корисникот постојано да има контрола врз тоа што и со кого споделува содржина.

Прочитај повеќе

Со Circle Hack, креирана од Facebook инженери, се овозможува да се групираат Facebook пријателите во листи на ист едноставен начен како што тоа се прави со Goolge+ Circles, само со повлечи-и-спушти ги пријателите во „круговите“.

Прочитај повеќе