Друштвените мрежи ги набљудуваат четовите на корисници и доколку најдат криминална активност и јавуваат на полицијата, се вели во извештај на Reuters. Секако се работи за набљудување во САД, но локацијата не треба да ограничува, посебно не на друштвените мрежи кои се далеку поподготвени за набљудување на корисничките активности отколку што мислевме. Reuters го отвара […]

Прочитај повеќе