Во случај да имате важни податоци, се препорачува користење на одреден програм за бекап каде, доколку стапи на сила несаканото, лесно да можете да ја повратите вашата колекција од фотографии, видеа, документи, и слично. Karen’s Replicator е моќна алатка која ќе се погрижи вие никогаш да не се грижите за губење на податоците. По покренување […]

Прочитај повеќе

Iperius Backup Free 5 е апликација за сочувување и враќање на претходната состојба на вашиот компјутер, се со цел да се овозможи максимална безбедност на вашите лични податоци. Сочувувањето, односно бекапот може да се изврши на најразлични локации и во претходно-одредени временски интервали. Сѐ што треба да направите е да кликнете на копчето Create new backup […]

Прочитај повеќе

Од 28 јуни Google Drive ќе може да се користи за бекап и синхорнизација на целиот компјутер. Backup and Sync ќе овозможи можност за прикачување и чување на сите фајлови и слики на Google Drive. Backup and Sync е надградба на Google Drive for Mac/PC. Алатката е пред се наменета за домашните корисници, на кој ќе […]

Прочитај повеќе

Microsoft на својот Building Windows 8 блог ја претстави опцијата File History со која ќе може да се зачуваат сите претходни верзии и фајлови со цел да се има бекап и да се заштити системот од несакани грешки. Ова подоборена опција за зачувување на системот ќе биде налик на Time Machine на Apple, и ќе […]

Прочитај повеќе