Само 23,7 отсто од Android корисниците ја користат  верзијата Ice Cream Sandwitch, a само 1,8 отсто корисници користат Android 4.1 Jelly Bean. Ова се резултати од истражувањето кое е објавено на Android Developer форумот. Најголем дел од вината зошто не се користи најновата верзија на Аndroid оди кај провајдерите на мобилна телефонија и на производителите […]

Прочитај повеќе

Програмерите сега ќе можат да го симнат изворниот код на најновата верзија на мобилниот оперативен систем на Google. Koдот на Android 4.1 Jelly Bean може да се симне преку АOSP (Android Open Source Project) под името „Android-4.1.1_r1“. Откако ќе го симнат кодот, индивудалните програмери ќе можат да започнат со креирање на персонализирани функционалности на Jelly Bean, додека […]

Прочитај повеќе