Word Lens конечно пристигна за Android. Оваа апликација, која веќе две години е достапна за iPhone, нуди визуелни преводи на неколку јазици. Word Lens ja користи камерата на телефонот за да препознае испринтана слика и визуелно да ја преведе во реално време. Android верзијата ги има сите функционалности како iPhone верзијата, вклучувајќи и офлајн преводи. […]

Прочитај повеќе