Откако пред 11 години го објавија BitTorrent и го променија начинот на споделување на датотеки, од компанијата се стремат кон револуционизирање на вебот со интегрирање на BitTorrent во алатката што секојдневно ја користиме – прелистувачот. BitTorrent го објави Torque кој претставува JavaScript интерфејс на торент клиент кој им дава можнот на и веб развивачите да […]

Прочитај повеќе