Тим научници од Универзитетот на Аризона тврди дека ги изработиле најреалните роботизирани нозе до сега. Тимот инженери кој ги изработил нозете, посветил големо внимание на контролата и управувањето со движењето со цел да го „имитираат“ центарот за движење на човекот. Кај човекот, центарот за движење собира податоци, генерира импулси, но и  ги контролира деловите на […]

Прочитај повеќе