Еден од најпознатите производители на фотоапарати и камери престанува со производство на оваа опрема и се фокусира на медицинска опрема и уреди, јави Wall Street Journal. Долго време компанијата беше препознатлива по своите фотоапарати. Во еден период дигиталните апарати Olympus според продажбата беа на второ место, веднаш зад Sony. Сепак промената која ја донесоа паметните […]

Прочитај повеќе

Само една недела откако Google на својата I/O конференција ги претстави свои очила – Project Glass, па и патентот од Apple кој ни открива дека и тие работат на свои очила со проширена реалност, покуси не останаа и Olympus кои најавија свои очила кои ги нарекуваат MEG 4.0. Olympus, компанијата која се занимава со изработка на фотоапарати, […]

Прочитај повеќе