По се изгледа доаѓа крајот на продавниците кои продаваат „hard copy“ на видео игри, вели Френк Гибо, претседател за изданијата на EA Games. Мислењето доаѓа по првата година и едната милјарда долари на дигиталната продавница на EA, Origin. Во интервјуто за GamesIndustry International тој вели дека во иднината на игрите кои ги издава ЕА ќе се […]

Прочитај повеќе