Amazon објави дека ги купува телевизиските права за Господарот на прстените од Џ. Р. Р. Толкин. Веќе од поодамна се шпекулира дека компанијaта ќе работи на серија, а ова е само подврда на шпекулациите. Она што беше непознато, е кој дел од приказната ќе биде покриен во серијата. Најголем дел од фановите не беа воодушевени […]

Прочитај повеќе

Со зголемување на бројот на ММО игри кои го менуваат начинот на претплата, бесплатните ММО престанаа да бидат ексклузивитет на азиските дизајнери и издавачи на игри и станаа модел прифатен од западните студија. Сепак, иако со заеднички бизнис модел, азискитe и западните игри се разликуваат суштински, од начинот на добивање на нивоа до фактот тоа што азиските игри главно се повеќе конкурентни, оријентирани кон играч против играч (PvP) содржини.

Прочитај повеќе