Вредноста на Samsung падна за 1 милијарда долари, откако администрацијата на американскиот претседател Барак Обама стави вето на судската одлука за забрана на продажба на iPhone во САД, пишува Wall Street Journal. Неодамна Интернационалната трговска комисија на САД (ITC) пресуди дека Apple прекршил патенти на Samsung за безжично 3G пренесување на податоци на повеќе уреди […]

Прочитај повеќе

Интернационалната трговска комисија (ITC) пресуди дека Apple прекршил патенти на Samsung за безжично 3G пренесување на податоци на повеќе уреди во исто време. Одлуката може да значи забрана на продажбата на iPhone и iPad во САД, иако Apple има 60 дена да се обжали кај претседателот на САД, пренесува BBC. ITC нареди прекинување на увозот […]

Прочитај повеќе

Продолжуват судските кавги помеѓу Apple и Samsung. Овој пат во центарот на вниманието е германскиот град Дизелдорф, поточно нивниот суд. Со новата пресуда Samsung доби забрана за продажба на Galaxy Tab 7.7 на целата територија на Европа. Но, подигната е забраната за продажба на поголемиот и редизајниран Samsung Galaxy Tab 10.1N. „Samsung е разочаран од […]

Прочитај повеќе

Google и Samsung не се откажуваат од Samsung Galaxy Nexus кој од трети јули е забранет да се продава во САД. Покрај жалбата веќе е подготвена и промена на софтверот со која двете компаниите се надеваат дека целосно ќе ја укине забраната за продажба. Надоградба на софтверот ќе биде извршена во најкраток рок, вели  Google. […]

Прочитај повеќе