Оние кои постојано патуваат често се имаат затекнато во ситуации каде телефонот или таблетот им е испразнет, а немаат можности за полнење на батеријата. За такви ситуации, компанијата BirkSun има на понуда ранец кој ги користи потенцијалите на соларната енергија за да ги наполни вашите уреди. Ранецот се одликува со преден панел кој ја апсорбира сончевата енергија […]

Прочитај повеќе

Бежичното полнење на паметните телефони наскоро би можело да биде подеднакво брзо со каблите, вели извештајот на Wireless Power Consortium. Новата верзија и спецификации на Qi ќе овозможат полнење на батреиите при 15W за сите уреди кои поддржуваат бежично полнење. „Неколку производители веќе нудат жичано полнење за своите уреди со кое може да се наполни […]

Прочитај повеќе

Legion Meter е уред од PLX Devices кој безбедно ќе го забрза времето на полнење на таблет компјутерите или телефоните за 92 отсто. За разлика од добар дел од додатоците за паметни телефони кои излегуваат во поголем број верзии, Legion Meter е универзален и овозможува полнење на Apple уредите, Android, Windows Phone и BlackBerry телефони. […]

Прочитај повеќе

До статуата на Јустинијан I на плоштадот Македонија во Скопје е поставен јавен универзален соларен полнач за мобилни телефони. Соларниот полнач ја конвертира сончевата енергија со електрична преку фотонапонски панели, и ги има скоро сите можни кабли, приклучоци и пинови за разните модели на телефони. Тестиравме со Nokia 5100 и HTC Sensation XL и функционира, […]

Прочитај повеќе